Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 19, 2013 in Skolvägrare | 0 comments

Efterlysning! – Skriv ditt eget blogginlägg

Efterlysning! – Skriv ditt eget blogginlägg

Hemmasittare är elever som skolvägrar och många förlorar flera år av sin skolgång och lärande samt mister den sociala biten som det innebär i växandet och att hitta sig själv. Detta problem har funnits i många år och växer för varje år.Problemet har inte uppmärksammats tillräckligt och alldeles för lite görs för att dessa barn/ungdomar ska kunna få den hjälp som krävs för en fungerande skolgång. Vi på Vagavaradu.se efterlyser någon vuxen/vuxna som varit hemmasittare tidigare i sitt liv och som vill berätta och skriva hur livet sedan fortsatt, bra eller dåligt för att hjälpa och peppa andra unga som kanske befinner sig i denna situationen just nu och för att uppmärksamma, upplysa skolan och myndigheter om hur de ska tänka för dessa elever så att de får den utbildning som de har rätt till. Jag tror att det är den enda vägen att gå för att få rätt information och kunskap, att fråga de som har varit där och har erfarenhet av detta problem. De unga människor som just nu är hemmasittare och kanske vill tycka till och skriva ner sina tankar är också välkomna att skriva och det går bra att vara anonym. Men alla som har erfarenhet eller bara vill tycka till är naturligtvis välkomna med ett eget blogginlägg! All information som kommer ut är bra information – Vi måste belysa problemet. Och det är många som känner sig ensamma i sin situation.

Allt som når ut till människor i samhället lär och uppmärksammas.

Post a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.