Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 5, 2012 in Mobbning | 3 comments

Alla har lika värde!

Alla har lika värde!

Vi ser och vi läser att mobbningen ökar lavinartat bland både vuxna och ungdom , det är därför av stor vikt att vi så fort som möjligt, så ljudligt och så mycket vi bara kan, belyser och arbetar för ett mer medmänskligt samhällsklimat .

Vi vet att en av orsakerna till mobbning bland skolungdom är grupptryck och många skolor har också tagit krafttag för att motarbeta mobbning och kränkningar men ofta hör man talas om att det är den utsatta som t.ex. får byta skola för att komma undan sina plågoandar. Man kan tycka att det borde ligga minst lika mycket om inte mer fokus på dem som mobbar för det handlar ju också om människor som av en eller annan orsak inte heller mår bra och därför tar ut det på andra. Det kan t.ex.  handla om dåliga hemförhållanden, avund, osäkerhet  och/eller en dålig självkänsla.

Så vad tycker du att vi som enskilda och som samhälle kan göra för de utsatta och för dem som mobbar?

3 Comments

 1. Vilken enormt bra bloggsida! Ser fram emot att få följa er!
  Mvh
  Nina

 2. Att motverka mobbning:

  En idé att lyfta fram mobbning och motverka är att skapa en antimobbningsdag i Sverige. Vi har ju så många andra dagar som Fars- och morsdag, Alla hjärtans dag och t o m Kanelbullens dag så varför inte en Antimobbningsdag för att få människor att tänka efter lite extra på vad mobbning kan förstöra livet för många under lång tid efter att ha blivit kränkta på ett eller annat sätt.
  Skolorna kunde ägna en hel dag åt detta med föreläsningar, konserter, måla, teckna, skriva och fika. Ha trevligt och göra minst en god gärning för någon.
  Varje elev kunde få en färglad T-shirt med ett budskap som talar om att den som mobbar mår själv dåligt för det är ju faktiskt så det är och vem vill skylta med det? Detta kan hjälpa många av de som blir mobbade och de är ju så många fler än de som mobbar och man måste ju börja någonstans…

  Tack för att ni tar upp detta stora problem som mobbning är på er mötesplats!

  Kerstin

  • En mycket bra tanke som vi får spinna vidare på! Tack!

Post a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.